Dan före dan

Väntar på skidbussen
Efter en god natts sömn blev det så äntligen dags att ge sig iväg och ladda liftkort och ge sig ut i backen. Det känns litet ”surrealistiskt” att stå och vänta på skidbussen när det fortfarande är mörkt ute…
Vädret var inte så dåligt som man hade ”hotat” med, utan rätt OK. Mulet visserligen men definitivt inget ”skitväder”, åtminstone inte till en början. Framåt kl 14 på eftermiddagen började det dock blåsa upp och snön föll ymnigt och med tanke på att vi var relativt otränade så bestämde vi oss för att åka till hotellet en timme innan liftarna stängde för att istället slänga oss i poolerna (en bassäng och en bubbel-pool) och den härligt varma ång-bastun.
Dan före dan avslutades med middag på hotellet som denna dag till ära bjöd på den mest udda förrätt som jag ätit. Det beskrevs av kyparna som ”grillad zuccini fylld med skaldjur”. I verkligheten visade sig rätten bestå av en tunn skiva zuccini (squash) och två små bläckfiskar. När bläckfiskar blev skaldjur är en gåta för mig, och när en skiva kan bli ”fylld” av två dylika är också en gåta, nog inte bara för mig och alla andra restaurantgäster, utan dessutom för kyparna…
Hursomhelst var huvudrätten – oxfilé – desto bättre. Hotellet hade också ordnat med underhållning – en kille som drog några Sinatra-nummer. Inte så pjåkigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.